• Content is cruciaal - De juiste content is absoluut cruciaal voor het sterk scoren in de zoekmachines.

  • Titels voor Google™ en de gebruiker - Want duidelijk stellen wat belangrijk is is niet te negeren!

  • Links - Zonder links kan je website niet sterk scoren in de zoekmachines!

  • Flash & Framec, etc... - Het gebruiken van "verouderde" technologie zoals Flash, Frames of invoegtoepassingen kunnen uw website stevig schaden in de SERP's.

  • Techniek - Techniek is niet onbelangrijk. Zaken als een goede broncode en cross-browser correctheid kunnen alleen maar helpen bij het ranken in de zoekmachines.


Content, Content en Content

Een goede website is opgebouwd uit goede artikels. Dat zou eigenlijk niet gezegd moeten worden. Van een boek of een krant wordt ook niet aanvaard dat er onzin in staat, dat is voor het internet niet anders.

Ten onrechte wordt wel eens gedacht dat het er niet toe doet wat wordt geschreven, als de relevantie zoekterm (het zogenaamde "keyword", dat waarvoor men wil ranken) maar vaak genoeg valt. Niets is minder waar. Zoekmachines zijn geen domme machines meer die blind tellen of alleen zoeken in meta tags. Ze kunnen een tekst als het ware scannen, en zowel het te weinig als het te veel voorkomen van een term wordt afgekeurd. Met te weinig bereik je niets, maar te veel leidt in de meeste gevallen tot een afstraffing. Zoekmachines hebben inmiddels ook geleerd om een tekst te beoordelen. Hoe zit de structuur in elkaar? Wordt er gebruik gemaakt van boeiende titels? Zijn die titels relevant ten opzichte van de inhoud van de alinea?

Het is dus zeker geen goed idee om de inhoud voor uw website zomaar over te laten aan amateurs. Ofwel doet u dit, als expert ter zake, zelf, en laat u eventueel uw pennenstreken nakijken door een professionele copywriter als Gitage. Ofwel huurt u meteen een professional in die u de goede richtlijnen geeft over het gewenste onderwerp. Er zijn genoeg copywriters die zich speciaal toeleggen op online content, zij kennen dus de kneepjes van het vak als het aankomt op schrijven voor zoekmachines. Hier kiezen we eigenlijk onze woorden verkeerd: men moet niet schrijven voor zoekmachines, maar voor mensen. Zoekmachines bootsen het gedrag van mensen namelijk na: ze streven ernaar op de eerste zoekresultaten effectief te bekomen wat mensen ook echt zouden eerst plaatsen.

Wat een zoekmachine nog niet kan, is kijken of alles ook grappig is geschreven, of dubbele bodems herkennen. Wanneer echter uw publiek uw teksten leest, deze apprecieert en de tijd neemt om uw website te delen met anderen, helpen zij u dankzij de links die ze naar u plaatsen op de meest directe weg mogelijk!

Voor meer informatie over content voor zoekmachines, check vooral "Schrijven voor Zoekmachines", een geweldige bron van informatie!