• Content is cruciaal - De juiste content is absoluut cruciaal voor het sterk scoren in de zoekmachines.

  • Titels voor Google™ en de gebruiker - Want duidelijk stellen wat belangrijk is is niet te negeren!

  • Links - Zonder links kan je website niet sterk scoren in de zoekmachines!

  • Flash & Framec, etc... - Het gebruiken van "verouderde" technologie zoals Flash, Frames of invoegtoepassingen kunnen uw website stevig schaden in de SERP's.

  • Techniek - Techniek is niet onbelangrijk. Zaken als een goede broncode en cross-browser correctheid kunnen alleen maar helpen bij het ranken in de zoekmachines.


Het belang van de juiste titels

Een website zonder titel is zoals een zin zonder leestekens. Een goede titel is onmisbaar voor een website. Meer nog, de titel is immens belangrijk, ook al zijn er online vele websites te vinden die titelloos bestaan... In de title tag geeft men best relevantie informatie weer, of met andere woorden waarover uw website gaat. Uw titel moet de trefwoorden bevatten die ook op uw website voorkomen - waarschijnlijk zijn het diezelfde waar u voor zal willen scoren in zoekmachines. Probeer hierbij rekening te houden met een zoekstring die mensen zouden kunnen gebruiken om u te vinden. Het is aan te raden om de belangrijkste woorden vooraan te plaatsen. Gaat uw website over uw bedrijf, vergeet dan uw bedrijfsnaam niet te vermelden. Het lijkt voor de hand liggend, maar toch. Titels mogen ook niet te lang zijn, gezien bijvoorbeeld Google maar tot 115 lettertekens kan weergeven. Overbodig dus om meer in de titel te proppen.

Concreet: voor deze pagina zou een goede titel bijvoorbeeld kunnen zijn:

"Zoekmachineoptimalisatie titels bedenken, hoe doe je dat?"

Merk hierbij op dat we niet gewoon wat kernwoorden na elkaar hebben geplaatst, maar ook echt proberen om de lezer aan te spreken. Nogmaals geldt de tip: schrijven doet u voor uw lezers, niet voor zoekmachines. De titel wordt inderdaad gebruikt door zoekmachines voor het interpreteren van uw website, maar tevens is het ook het eerste dat uw potentiële lezers zien op de resultatenpagina van de zoekmachines. Iets als "zoekmachineoptimalisatie titels title tag html title titels" komt niet alleen heel onprofessioneel en weinig betrouwbaar over, ook zullen zoekmachines u voor "keywordstuffing" van uw titel afstraffen. En dat wilt u absoluut vermijden. Keyword research is belangrijk, maar slim deze keywords gebruiken is dat ook.

De titel is dus van het grootste belang, maar kan u tegelijk ook breken. Het is een beetje zoals met een boek: als de titel niet echt aanspreekt, zal hij moeilijker uit de rekken geplukt worden.