• Content is cruciaal - De juiste content is absoluut cruciaal voor het sterk scoren in de zoekmachines.

  • Titels voor Google™ en de gebruiker - Want duidelijk stellen wat belangrijk is is niet te negeren!

  • Links - Zonder links kan je website niet sterk scoren in de zoekmachines!

  • Flash & Framec, etc... - Het gebruiken van "verouderde" technologie zoals Flash, Frames of invoegtoepassingen kunnen uw website stevig schaden in de SERP's.

  • Techniek - Techniek is niet onbelangrijk. Zaken als een goede broncode en cross-browser correctheid kunnen alleen maar helpen bij het ranken in de zoekmachines.


Links, Links en Links

Om gevonden te worden op het internet, om te zorgen dat je tussen de zoekresultaten verschijnt, werd in de inleiding al aangehaald dat men ervoor kan kiezen om de zoekmachines zelf te laten weten dat uw website bestaat. Dit is echter een achterhaalde manier van werken, al in de eerste plaats omdat ze teveel tijd vergt. Makkelijker en sneller is het om te zorgen voor links vanop andere, reeds geïndexeerde pagina's, en zo te zorgen dat de zoekmachines ook op uw website terecht komen.

Nu zijn er vele mogelijkheden om op een betaalde manier of dankzij een "voor wat hoort wat"-systeem een link te krijgen. Er zijn genoeg zogenaamde startpagina's waar u in ruil voor het overnemen van hun link ook uw url geplaatst kan krijgen. Het probleem hiermee is dat deze websites om te beginnen eerder onprofessioneel overkomen. Ook is de linkwaarde vanop zo'n site van weinig waarde: eender wie kan zich aanmelden, dus of zo'n startpagina werkelijk een betrouwbare en interessante bron is, is nog maar zozeer de vraag. U kan ook kiezen om een gesponsorde advertentie te kopen op de zoekpagina van een zoekmachine. U kiest dan om voor een bepaald zoekwoord sowieso te verschijnen in een aparte balk, en betaalt per keer er iemand op uw link klikt. Hoewel dit interessant kan zijn om trafiek op te leveren, zal dit niets veranderen aan uw positie in de organische resultaten van de zoekmachine.

Linkbuilding omvat het aanbevelen van uw website door anderen. Klanten, vrienden, zakenpartners, mensen met een gelijkaardige mening: zij kunnen naar u verwijzen op het internet door uw url te vermelden. Hoewel bij de start uw website voor zoekmachines als niet relevant wordt ingeschat, zal door de juiste links vanop relevante websites uw positie binnen de resultaten stijgen. Hoe belangrijk de website van waarop gelinkt wordt voor zoekmachines, hoe beter voor uw eigen resultaat.

Laat u dus niet verleiden tot makkelijke manieren om zogezegd uw positie te verbeteren. Linkbuilding komt natuurlijk, of helemaal niet. Er zijn bedrijven gespecialiseerd in het promoten van uw website, die u misschien best contacteert indien u hogerop wil komen.