• Content is cruciaal - De juiste content is absoluut cruciaal voor het sterk scoren in de zoekmachines.

  • Titels voor Google™ en de gebruiker - Want duidelijk stellen wat belangrijk is is niet te negeren!

  • Links - Zonder links kan je website niet sterk scoren in de zoekmachines!

  • Flash & Framec, etc... - Het gebruiken van "verouderde" technologie zoals Flash, Frames of invoegtoepassingen kunnen uw website stevig schaden in de SERP's.

  • Techniek - Techniek is niet onbelangrijk. Zaken als een goede broncode en cross-browser correctheid kunnen alleen maar helpen bij het ranken in de zoekmachines.


Technisch Sterk

In verhouding tot de eerste vier tips, is dit misschien de minst belangrijke, maar dat wil nog niet zeggen dat u deze zomaar in de wind mag slaan. De vorige tip had het over de professionele look van uw website, en hoe bepaalde stijlkeuzes invloed kunnen hebben op de effectiviteit van uw site voor zoekmachines. Maar ook onder die looks moeten ook brains zitten: niet alleen de leesbare content op een website is van belang, ook de code (zij het html, zij het iets anders) en de structuur moeten goed zijn!

Zoekmachines appreciëren het wel wanneer u de norm volgt. Een website met erbarmelijke code wordt als niet professioneel aanzien. En ook wel terecht: u wilt tenslotte dat uw website goed overkomt in alle browsers en dat hij geen kuren heeft te pas en te onpas. Goede code zorgt ervoor dat uw website snel zal laden. Ook intern linken moet op de correcte manier gebeuren om ervoor te zorgen dat zoekmachines de links correct lezen: zij zien namelijk niet de gelijkenis tussen vakantiedatabank.com en www.vakantiedatabank.com!

Tweede belangrijke factor is het gebruik van een sitemap. Het woord zegt het eigenlijk zelf: een sitemap is niet meer dan een map van uw site, een plan van hoe de structuur in elkaar zit. Een sitemap biedt ook aan bezoekers een groot voordeel: mocht de zoekfunctie op uw website hen geen soelaas brengen, kan men misschien in de structuur vinden wat men zoekt.

Maar dus ook voor zoekmachineoptimalisatie is een goede code en een degelijke sitemap onmisbaar. Beide factoren zullen het namelijk makkelijker maken voor zoekmachines om de inhoud van uw website te indexeren. Een kleine moeite dus, waar u veel voordeel uit zal halen. Coding voor SEO is een vak apart, dus als u zelf de code zou schrijven, kan het zeker een goed idee zijn om een professional uw werk te laten nakijken. Het online bureau Inbound is gespecialiseerd in SEO audits en kan uw website bijstaan waar nodig.